20 Ιανουαρίου 2009

ΕΠΙΣΗΜΟ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ

Με ψήφους 2-1 το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε υπέρ της συνέχισης της αναστολής των έργων για το εμπορικό κέντρο στον Βοτανικό έως τις 6 Μαρτίου,οπότε και το θέμα θα εξεταστεί από την ολομέλεια του συμβουλίου.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ:

«Αναφορικά με την σημερινή απόφαση του ΣτΕ για την συνέχιση της προσωρινής διακοπής των εργασιών στο γειτονικό προς το Γήπεδο Οικοδομικό Τετράγωνο, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός επισημαίνει τα ακόλουθα:

Τον Μάρτιο του 2005, ο Παναθηναϊκός, αποδέχθηκε την πρόταση του Δήμου Αθηναίων να συμπεριληφθεί το Νέο Γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Πρόγραμμα της Διπλής Ανάπλασης Βοτανικού - Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Το πλαίσιο της πρότασης αυτής, όπως είναι δημοσίως γνωστό, είχε νομικά και πολεοδομικά επεξεργασθεί ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με το ΥΠΕΧΩΔΕ και συγκεκριμένα με τον αρμόδιο Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΟΡΣΑ). Αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής ήταν ο νόμος της Διπλής Ανάπλασης 3481/2006, ο οποίος υπερψηφίστηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Πιστή στις αρχές μιας ευνομούμενης πολιτείας, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, από την πρώτη στιγμή εργάζεται συστηματικά και μεθοδικά, εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις κείμενες διατάξεις της κοινοτικής και ελληνικής νομοθεσίας. Στο πλαίσιο αυτό, όπως είναι σε όλους γνωστό, έχουμε εκπονήσει, όλες τις απαραίτητες μελέτες οι οποίες έχουν ολοκληρωθεί και εγκριθεί από τους αρμόδιους δημόσιους φορείς βάσει των προβλεπόμενων από τον νόμο διαδικασιών. Τη δεδομένη χρονική στιγμή έχει ήδη εγκατασταθεί στο οικοδομικό τετράγωνο Ο.Τ 45-46-50 ο ανάδοχος κατασκευής του γηπέδου καθώς βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την έναρξη των εργασιών ανέγερσης.

Στην πορεία του έργου αυτού, από την πρώτη στιγμή, παρελκυστικές τακτικές εκπορευόμενες από αλλότρια συμφέροντα πολεμούν με μένος το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού. Οι 131 προσφεύγοντες, η δημοτική και η πολιτική παράταξη που τους εκφράζει, καθώς και τα τυχόν επιχειρηματικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω από αυτούς, με συγκεκριμένες ενέργειες προβάλλουν συνεχώς προσκόμματα ακολουθώντας παράλληλα ρητορική δήθεν υποστήριξης του γηπέδου.

Οι πράξεις τους όμως φανερώνουν άλλα. Αρκεί να ανατρέξει ο κάθε ενδιαφερόμενος στα πρακτικά της Βουλής και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, στα κείμενα άλλων προσφυγών των ιδίων ανθρώπων, στις δημόσιες δηλώσεις τους και στις ανακοινώσεις στα ΜΜΕ.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα ασκήσει άμεσα όλα τα μέσα που της παρέχουν το Σύνταγμα και οι νόμοι για την προστασία των συμφερόντων της. Με τη βαθιά πεποίθηση της συνολικής ωφέλειας που απορρέει από το έργο της Διπλής Ανάπλασης, τόσο για το κοινωνικό σύνολο όσο και για τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, της ιστορικής ομάδας της πόλεως, συνεχίζουμε την πορεία για την περάτωση του νέου γηπέδου μας.

Δηλώνουμε απερίφραστα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι κάθε προσπάθεια σφετερισμού του οράματος των εκατομμυρίων φιλάθλων της ομάδας να αποκτήσουν το δικό τους γήπεδο και εκμετάλλευσής τους για πολιτικούς ή άλλους σκοπούς θα μας βρει αντιμέτωπους»

Δεν υπάρχουν σχόλια: