30 Ιανουαρίου 2009

Πολυμετοχική απογοήτευση

Ήμαστε στις τελευταίες ημέρες της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου και αντί για Hammer και Ferrari, που μας υποσχέθηκαν, έχουμε κάνει μόνο δύο μεταγραφές, τον πιτσιρικά David και τον Βαβζίνιακ. Κανένας από τους δύο δεν είναι Hammer ή Ferrari.
Μας είπαν οι διοικούντες, ότι δεν τίθεται θέμα χρημάτων για να κάνουν μεταγραφή τύπου Zilberto Silva, αλλά η δικαιολογία τους είναι, ότι δεν υπάρχουν στην αγορά, αυτή την εποχή, ποιοτικοί παίχτες και ότι για το λόγο αυτό θα γίνει προσπάθεια το καλοκαίρινα αποκτηθούν παίχτες αξίας.
Θα ήθελα να απευθύνω την εξής ερώτηση σε αυτούς τους κυρίους: Το καλοκαίρι με τόσες μεγάλες ομάδες, που θα βγούν στην αγορά ψάχνοντας παίχτες, θα είναι πιο εύκολο να βρείς κάτι ποιοτικό, να είσαι ανταγωνιστικός και συνάμα παίζοντας προκριματικά στο CL από τον Ιούλιο?
Δεν θα ήταν καλύτερο να έχεις πάρεις τώρα έναν παίχτη, ο οποίος θα έχει όλο το χρόνο να προσαρμοστεί και να είναι έτοιμος όταν πρέπει?
Η απάντηση είναι απλή, οι πολυμετοχικοί είναι πλέον ξεκάθαρο (εξαιρείται ο κ. Παύλος Γιαννακόπουλος) ότι ασχολήθηκαν με τον Παναθηναϊκό μόνο για να ενισχύσουν τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα.
Έχουν προσλάβει έναν προπονητή, ο οποίος αν μη τι άλλο είναι γνώστης του ποδοσφαίρου και πάνω απ' όλα επαγγελματίας και το μόνο, που κάνουν μέχρι τώρα είναι, να τον εκθέτουν χάριν της πολυφωνίας.
Το καλοκαίρι μας έλεγαν ότι θα προστατεύσουν την ομάδα στο θέμα της διαιτησίας και αυτή τη στιγμή η ομάδα βρίσκεται πίσω 12 βαθμούς, κυρίως λόγω των διαιτητικών σφαλμάτων, καθώς και της ερασιτεχνικής νοοτροπίας, που έχει "ποτίσει" όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα τα τελευταία χρόνια.
Επίσης πέρασε όλο το 2008 και δεν προγραμμάτισαν ούτε μία εκδήλωση για τον εορτασμό των 100 χρόνων της ομάδας, παρά μόνο τη γιορτή στις 2/2/2009 στο κλειστό γήπεδο καλαθοσφαίρισης του ΟΑΚΑ.
Ο κόσμος του Παναθηναϊκού τους στήριξε από την πρώτη στιγμή και αυτό αποδεικνύεται από τα 5 sold out που έκανε φέτος η ομάδα στο αχανές ΟΑΚΑ και το μόνο που έκαναν να του το ανταποδώσουν, ήταν, να τον παραμυθιάζουν στο θέμα των μεταγραφών.
Όλο μεγάλα λόγια, όμως οι ομάδες κύριοι δεν διοικούνται με ψυχρή επιχειρηματική λογική, πρέπει να υπάρχει το συναίσθημα, η υπερηφάνια και η αγάπη για την ομάδα.
Έχουν φύγει ποτέ από το γήπεδο με το κεφάλι σκυμμένο και να ντρέπονται να πάνε στη δουλειά τους, έχοντας να αντιμετωπίσουν την καζούρα των αντιπάλων?
Έχουν ανεβάσει πυρετό παρακολουθώντας έναν αγώνα?
Έχουν μείνει άυπνοι όλη τη νύχτα γιατί έχει χάσει η ομάδα από τη στεναχώρια τους ή γιατί έχει πετύχει μια μεγάλη νίκη από τη χαρά τους?
Προφανώς όχι, γιατί με τις πράξεις και τους χειρισμούς, που έχουν κάνει έως τώρα αποδεικνύουν το αντίθετο.
Στο θέμα του γηπέδου σιγά σιγά αρχίζει να διαφαίνεται ότι και εκεί έχουν γίνει λάθος χειρισμοί συνδέντας το όλο project με το εμπορικό κέντρο του κ. Βωβού, φτάνοντας έτσι στο σημείο να γίνεται ο κ. Τσίπρας τιμητής για το αν θα γίνει το γήπεδο. Γιατί αν ήταν όλα νομότυπα, δεν θα "σύροταν" σε συναντήσεις με τον κ. Τσίπρα για να "συμφωνήσουν", αλλά θα άφηναν το ΣτΕ να βγάλει την απόφασή του. Ευτυχώς, όμως η πλειοψηφεία των οπαδών του Παναθηναϊκού και κριτική σκέψη έχει και δεν δέχεται αμάσητο, ότι του πλασάρουν, για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους.
Εμένα, σαν απλό φίλαθλο του Παναθηναϊκού, με ενδιαφέρει να φτιάξει η ομάδα μου ένα σύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο που θα τη βοηθήσει να σταθεί πιο καλά στα καινούργια δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χάρτη. ΄Ετσι θα μπορέσει να κάνει το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη γιατί και τη λαϊκή βάση έχει και τη δυναμική για το πετύχει αυτό.

Ελπίζω για όλα τα παραπάνω να κάνω λάθος και να με διαψεύσει το μέλλον, για το καλό της αγαπημένης μας ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: