15 Φεβρουαρίου 2010

Μιά από τα ίδια...

Απέφυγα χτες βράδι να γράψω οτιδήποτε γιατί είχα πολλά νεύρα και θα τα εξωτερίκευα με άσχημες εκφράσεις. Όμως αυτό που ζήσαμε χτες στο γήπεδο ήταν μαρτύριο και έχω την αίσθηση ότι επιστρέψαμε σε παλιές καταστάσεις.
Οι παίχτες αδιάφοροι και χωρίς πάθος, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο περίμενα ότι θα μπούνε μέσα και θα τρώνε σίδερα και θα πάρουν το παιχνίδι. Αυτοί  μπήκαν χωρίς νεύρο (όχι όλοι) και η εικόνα που μου έδειχναν είναι ότι δεν βιάζοταν και δεν πίεζαν.
Ο προπονητής μάλλον ήταν σε άλλο γήπεδο με το κοουτσάρισμα που έκανε. Έβγαλε το Λέτο, ο οποίος ήταν κάτι παραπάνω από απαραίτητος για την ομάδα ώστε να πιέσει την Καβάλα από τα πλάγια και με τις ντρίπλες να ξεκλειδώσει την άμυνα. Θα μπορούσε να βγάλει τον Κατσουράνη ή τον Σαλπιγγίδη που ήταν ανύπαρκτοι. Επίσης έβγαλε τον Σιμάο και εκεί ουσιαστικά έχασε το παιχνίδι γιατί ο μικρός έκοβε ότι πέρναγε από το κέντρο και έτσι  η Καβάλα ήταν ακίνδυνη επιθετικά. Στη συνέχεια βάζοντας και τον Κλέιτον φόρτωσε την ομάδα με παίχτες που θέλουν πολύ ώρα την μπάλα στα πόδια και έχουν τον ίδιο ρόλο (Καραγκούνης, Νίνης, Κλέιτον). Ο Σισέ δεν πήρε ουσιαστικά καμία μπαλιά και έμεινε ανεκμετάλλευτος.
Εδώ θέλω να επισημάνω ότι δεν ήταν όλοι οι πάιχτες αδιάφοροι, ο Βύντρα και ο Σιμάο όχι απλά ξεχώρισαν αλλά έτσι πρέπει να παίζουν όλοι οι παίχτες.
Το επεισόδιο, που γράφτηκε στις εφημερίδες, ότι έγινε ανάμεσα στο Καραγκούνη και το Λέτο, δυστυχώς επιβεβαιώνει τους φόβους μου ότι ο Νιόμπλιας δε μπορεί να ελέγξει τα αποδυτήρια.Δε νομίζω ότι είναι δουλειά του Καραγκούνη να κάνει παρατηρήσεις στο Λέτο για το αν κράταγε τη θέση του ή όχι. Ενώ παίχτες σαν το Ζιλμπέρτο και το Σισέ είναι πολύ πιο επαγγελματίες και δεν αναμιγνύονται στα προπονητικά.
Επίσης είχα γράψει μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ ότι το δυνατό σημείο του Παναθηναϊκού ήταν ότι πάντα έμπαινε στο δεύτερο ημίχρονο και πίεζε γιατί είχε πολύ καλή φυσική κατάσταση, όμως στα τελευταία παχνίδια η ομάδα μετά το 60 φαίνεται κουρασμένη και δεν μπορεί να πιέσει. Χτες έδειχνε η Καβάλα  στο δεύτερο να έναι πιο γυμνασμένη. Στη χώρα της μετριότητας και της προχειρότητας όμως όλα αυτά περνάνε στο ντούκου.

Παρόλα αυτά η ομάδα θα πρέπει να στηριχτεί, το φετινό πρωτάθλημα είναι τα Α και το Ω για όλους μας. Περιμένω να πάνε μέσα στη Τούμπα και να κερδίσουν και να μας αποδείξουν ότι ήταν μια κακή παρένθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: