2 Φεβρουαρίου 2009

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Καρόκη


Αναλυτικά το δελτίο τύπου της ΚΑΕ:


Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Καρόκη

«ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΧΩ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ ΕΓΩ»

Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2009

Στο bar restaurant BARAONDA






«Εκεί που έχω ταξιδέψει εγώ», με τον τίτλο αυτό ο Νίκος Καρόκης «μπλεντάρει» λεκτικά και συναισθηματικά τις σπουδαιότερες νίκες του Παναθηναϊκού, με σημειακές αναφορές στις πολιτιστικές ταυτότητες των πόλεων – προορισμών συνθέτοντας ταυτόχρονα ένα πρωτότυπο σόφισμα με τον αριθμό 13 και την πολυδιάστατη σημασία του για το Σύλλογο, το τριφύλλι, την καλή τύχη, το συνολικό αριθμό των έργων, αλλά και τον ίδιο τον καλλιτέχνη.

Ακροβατώντας δημιουργικά ανάμεσα στο προφανές και στο αναπάντεχο, 13 εικαστικές καρτ ποστάλ υμνούν σπουδαίες νίκες του Συλλόγου σε διαφορετικά αθλήματα και συνδημιουργούν μια άλλη εικόνα της πόλης που τις φιλοξένησε σαν ιδεολογικό κολλάζ αντικειμένων, αρχιτεκτονικής και αθλητικού ιστοριογραφήματος ορίζοντας το νέο τριφύλλι σαν αειθαλή έμπνευση.

Άλλωστε τα πινέλα του Νίκου Καρόκη δε βρίσκονται σε τυχαία συνάντηση με τις ιστορικές νίκες του Συλλόγου. Δημιουργικός και εικαστικός «αυτουργός» του σήματος των 100 χρόνων του Παναθηναϊκού, δράττεται κάθε καλλιτεχνικής αφορμής για να εμπνεύσει συναισθήματα ανάλογα προς αυτά, που παλμογραφεί το τριφύλλι της καρδιάς μας, σε όλους τους «πράσινους» φιλάθλους και φίλους του.

Το ταξίδι αυτό ανατρεπτικό, εμφανίστηκε στους χάρτες των πόλεων κι αθλητικογραφεί το αστικό τοπίο ταξιδεύοντάς μας με επικυρωμένο το εισιτήριο στην τέχνη και τις νίκες και με μέσο το «ομιλούν χρώμα», την κατεξοχήν αναγνωρίσιμη μανιέρα του καλλιτέχνη, δημιουργώντας θερμοκρασία, φως, συναίσθημα και συνειρμική ευφορία. Ταξιδέψτε μαζί του σε:

Παρίσι, 11/4/1996, το πρώτο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ, που πήρε ελληνική ομάδα.
Λονδίνο, 2/6/1971,πρώτη φορά ελληνική ομάδα σε τελικό πρωταθλητριών ομάδων Ευρώπης εναντίον του Ajax, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διάκριση ελληνικής ομάδας.
Bologna, 5/5/2002, το τρίτο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ του Παναθηναϊκού έναντι της Κinder Βologna και σκορ 89 – 83.
Θεσσαλονίκη, 20/4/2000, το δεύτερο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ του Παναθηναϊκού με αντίπαλο την Μaccabi Tel Aviv και αποτέλεσμα 73 - 67 .
Αθήνα, 6/5/2007, το 4ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Παναθηναϊκού με αντίπαλο την Cska Moskow 93 -91.
Γκέτεμποργκ, 6/3/85, προημιτελικός κυπέλλου πρωταθλητριών ομάδων Ευρώπης 2-2 και πρόκριση στον ημιτελικό.
Άμστερνταμ, 3/4/96, μεγάλη-ιστορική νίκη μέσα στο Άμστερνταμ στο τελευταίο παιχνίδι του παλιού (πλέον ) γηπέδου του Ajax 0-1.
Πράγα, 9/8/2001, πρόκριση με νίκη μέσα στην Πράγα εναντίον της Σλάβια 1-2 η αρχή της πορείας στους 8.
Γερμανία, 4/11/08, νίκη 0-2 στη Σάλκε 01-02, νίκη στη Βέρντερ και πρωτιά στους ομίλους 08. Η «ευρύτερη» νίκη ελληνικής ομάδας εκτός έδρας στο Champion’s League.
Volley, Τελικός Πρωταθλήματος εναντίον ΟΣΦΠ, φάση από αγώνα στον κατάμεστο ιστορικό «Τάφο του Ινδού».
Μεξικό, 1968, διάκριση του Χρήστου Παπανικολάου ως τέταρτος Ολυμπιονίκης στο άλμα επί κοντώ.
Porto, 18/10/95, μεγάλη νίκη έναντι της Πόρτο, στο Champions League.
Μιλάνο, 26/11/08, μεγαλειώδης νίκη έναντι της πανίσχυρης Inter του Μουρίνιο και πρώτη θέση στους ομίλους.


H έκθεση «Εκεί που έχω ταξιδέψει εγώ» θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο bar restaurant Baraonda στις 9 Φεβρουαρίου 2009 υπό την αιγίδα της ΚΑΕ Παναθηναϊκού.

Χορηγός επικοινωνίας: εφημερίδα «Η ΠΡΑΣΙΝΗ».

Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις θα διατεθούν για την υποστήριξη του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού «Γιατροί χωρίς σύνορα.»


Για περισσότερες πληροφορίες:
Giatra: 210 6232021, κα Ρούλα Διαμαντάκη,
κος Γρηγόρης Τζανέτος, 6977 215631

Δεν υπάρχουν σχόλια: