6 Μαΐου 2009

Στον απόηχο της κατάκτησης του κυπέλλου....


Αυτό που πέτυχε η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού στο Βερολίνο με την κατάκτηση της 5ης ευρωπαϊκής κούπας, περνάει πλέον στη σφαίρα του μύθου και κατατάσσει την ομάδα μας στις ομάδες θρύλους του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ο Παναθηναϊκός είναι πλέον η πιο πετυχημένη ομάδα και το σημείο αναφοράς των τελευταίων 15 χρόνων στην Euroleugue.
Όλα ξεκινάνε από τη διοίκηση η οποία φτιάχνει τις τέλειες συνθήκες και λύνει όλα τα προβλήματα οικονομικά και μη, τα οποία προκύπτουν, ώστε τεχνικό επιτελείο και παίχτες να μπορούν να αποδώσουν τα μέγιστα. Εδώ να δώσω ένα παράδειγμα για ένα γεγονός που συνέβη μετά το τέλος του τελικού στο Βερολίνο, όταν ο Θανάσης Γιαννακόπουλος είδε μπροστά του τον Ισπανό διαιτητή Χουάν Κάρλος Αρτεάγκα, όχι μόνο διαμαρτυρήθηκε αλλά άρχισε να του πετάει στα πόδια κατοστάρικα, ένέργεια βέβαια που δεν επικροτώ. Το να κάνει όμως κάποιος παράγοντας κάτι τέτοιο και να μην έχει συνέπειες (απλά κλήθηκε σε απολογία η ΚΑΕ Παναθηναϊκός) είναι επίτευγμα της διοίκησης.

Στη συνέχεια μετά τη διοίκηση μερίδιο στην επιτυχία έχει το τεχνικό τιμ, το οποίο κατά τη γνώμη μου είναι το κορυφαίο στην Ευρώπη, οι άνθρωποι είναι επαγγελματίες με όλη την έννοια της λέξης.
Τέλος οι παίχτες που έχει η ομάδα είναι όλοι νικητές, γίνονται θυσία για την ομάδα και τους προέδρους και είναι αυτό που λέει ο Ομπράντοβιτς ότι ευχαριστιούνται το μπάσκετ



Το 5ο σερί....



Τα κορίτσια στο βόλλει κατέκτησαν τον 5ο σερί τίτλο του πρωταθλήματος κερδίζοντας με 3-0 σετ στη Λεωφόρο τον Ολυμπιακό με 1500 οπαδούς μας να τραγουδούν: «Είναι φίνα τα κορίτσια και όλους τους νικάν, στα ίσια γιατί παίζουν στον Παναθηναϊκό. Τριφυλλάρα σ’ αγαπάω, ένα μόνο σου ζητάω, πάρε το πρωτάθλημα να τρελαθώ»


Δεν υπάρχουν σχόλια: