11 Μαΐου 2009

Play off πράξη πρώτη...

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ κόντρα στην ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τη διαιτησία του χθεσινού αγώνα που βρήκε νικήτρια την ομάδα μας με 0-1.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Η επίκληση της διαιτησίας ως παράγοντα επιρροής του αποτελέσματος για λόγους εντυπώσεων μετά από αγωνιστική αποτυχία είναι τόσο κοινότοπη τακτική που δύσκολα πείθει τον οποιονδήποτε, ιδίως όταν πρόκειται για περιπτώσεις των οποίων η διαύγεια δεν επιτρέπει την παραμικρή αμφισβήτηση. Κατανοούμε την ΠΑΕ ΠΑΟΚ που για εσωτερικούς, προφανώς, λόγους προσπαθεί να προκαλέσει θόρυβο με στόχο να χαϊδέψει και να αποπροσανατολίσει τους φιλάθλους της. Εκείνο ωστόσο που προκαλεί ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση είναι το γεγονός ότι ακολουθεί τη συγκεκριμένη πρακτική μέσω της ανακοίνωσής της, με αφορμή μια περίπτωση κατά την οποία η συμπεριφορά του αθλητή Πάμπλο Γκαρσία είναι τόσο καταφανώς αντιαθλητική ώστε θα περίμενε κανείς η ίδια η ΠΑΕ (που μοναδικός της στόχος είναι, όπως διαφημίζει, να διατηρηθεί το ήθος της και το κεφάλι της ψηλά) να τη στηλιτεύσει δημοσίως. Σχετικά με τα περί παρασκηνίου, και επειδή οι μνήμες από τη διαιτητική αντιμετώπιση της κάθε ομάδας καθ' όλη την αγωνιστική περίοδο είναι νωπές και οι δημοσιοποιημένες προτάσεις συνεργασίας με γνωστούς παράγοντες πρόσφατες, θυμίζουν έντονα την περίφημη λαϊκή ρήση που αναφέρεται στο σπίτι του κρεμασμένου… Τέλος, δύσκολα θα φανταζότανε κανείς ότι η οικονομική υγεία θα μπορούσε να αποτελέσει ποτέ αντικείμενο υποτιμητικών σχολίων. Μάλλον τελικά ο ενδεδειγμένος δρόμος είναι η καταφυγή σε λογιστικά τεχνάσματα προκειμένου να εξασφαλίζεται η άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα."

Κατά τη γνώμη μου λίγα γράφει στην ανακοίνωση η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, για την ομάδα που <<χαιδεύεται>> τόσα χρόνια από την πολιτική ηγεσία όλων των παρατάξεων και ιδιαίτερα των ντόπιων πολιντικάντιδων της Βόρειας Ελλάδας , που τους γεμίζουν φούμαρα εναντίον της Αθήνας για να κρύψουν τη γύμνια και την ανυπαρξία τους.

Η ομάδα, που <<σπρώχνεται>> σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος για να βγει στο CL, η ομάδα, που εξασφαλίζει πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα τελευταία στιγμή και με την παρέμβαση των προαναφερόμενων πολιτικών θεατρίνων, αντί να αγωνίζεται στο ερασιτεχνικό, η ομάδα που ανοίγει νέους δρόμους συνεργασίας με την ζωντανή ιστορία του ποδοσφαιρικού παρασκηνίου (ο κ. Γκαγκάτσης πηγαινοέρχεται μετά τα επίσημα του Καραϊσκάκη και στη Τούμπα τώρα τελευταία), είνα τώρα τιμητής της διατησίας για μία φάση, η οποία ήταν παραπάνω από ξεκάθαρη και την είδε όλη η Ελλάδα.
Όσο για την αποχώρηση του μεγάλου αρχηγού Ζαγοράκη από την προεδρία του ΠΑΟΚ, η οποία διαρέεται από το περιβάλλον του, ας τον πληροφορήσουν ότι δεν θα λείψει σε κανέναν. Το δημιούργημα των ΜΜΕ και του life style από τότε, που ήταν ένας μέτριος παίχτης με καριέρα στις ομάδες ΠΑΟΚ, ΜΠΟΛΟΝΙΑ, LESTER και ΑΕΚ. Ο άνθρωπος που καρπώθηκε όσο κανένας την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος από την Εθνική ομάδα κατάφερε να δημιουργήσει ένα προφίλ για να βρεθεί στο τιμόνι του ΠΑΟΚ, χωρίς να έχει την οικονομική δυνατότητα και τώρα που άρχισε η γκρίνια πρέπει να αμυνθεί και να δικαιολογηθεί στο κόσμο του.
Αντί ο κόσμος του ΠΑΟΚ να κυνηγήσει αυτούς που λυμαίνονται τόσα χρόνια την ομάδα τους και να βρει ένα σοβαρό επενδυτή με οικονομικό υπόβαθρο, ασχολείται με κυνήγι μαγισσών. Εάν ο Παναθηναϊκός μπορούσε να επηρεάσει τη διατησία θα είχε πάρει το πρωτάθλημα και δε θα ασχολούταν με τα play off.

Δεν υπάρχουν σχόλια: