8 Μαΐου 2009

Πόλεμος μεταξύ Παναθηναϊκού και Ευρωλίγκας…

Σχετικά με το προηγούμενο άρθρο μου για το ότι όλα ξεκινάνε από τη διοίκηση της ομάδας και για το πως προστατεύεται η ομάδα μέσα και έξω από το γήπεδο αναδημοσιεύω ένα άρθρο του http://www.gazzetta.gr, το οποίο δείχνει το τρόπο που έχουν θωρακίσει το σύλλογο οι Αφοι Γιαννακόπουλοι.
Το άρθρο βρίσκεται στο link : http://www.gazzetta.gr/content/view/33145/178/


«Ντου» σε Ευρωλίγκα!
Όταν στον Παναθηναϊκό έλεγαν μετά την αναλυτική παρακολούθηση του βίντεο πως «αυτή η αλητεία δεν θα περάσει έτσι», προφανώς κάτι είχαν στα σκαριά. Η… δέσμη μέτρων για το… ατελείωτο σπρώξιμο της ΤΣΣΚΑ στον τελικό ξεκίνησε σήμερα με προσωπική επιστολή του Παύλου Γιαννακόπουλου προς τον Τζόρντι Μπερτομέου και τον Κώστα Ρήγα. Το gazzetta.gr αποκαλύπτει το περιεχόμενο της επιστολής. Μετά από πάρα πολλά χρόνια, ενδεχομένως και για πρώτη φορά, ένας τελικός μιας τόσο σημαντικής διοργάνωσης έφτασε στο σημείο να κριθεί ουσιαστικά από τις αποφάσεις των διαιτητών. Το άστοχο τρίποντο εν τέλει του Σισκάουσκας δεν περιόρισε την οργή των ανθρώπων του Παναθηναϊκού, καθώς από τα σφυρίγματα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ο θρίαμβος μετατράπηκε σε νίκη με… καρδιακά επεισόδια.

Στον Παναθηναϊκό όχι μόνο δεν ξέχασαν αλλά παρακολουθούν από τις πρώτες ημέρες τις εξελίξεις. Κάθισαν, ανέλυσαν το βίντεο ξανά και ξανά και η διαπίστωση είναι πως η διαιτησία του Ισπανού Αρτεάγκα δεν μπορεί να περιοριστεί μόνο στην εκδοχή των ανθρωπίνων λαθών. Στο δεύτερο ημίχρονο έχουν παρατηρηθεί τουλάχιστον 20 παραβάσεις υπέρ της ρωσικής ομάδας με την πλειοψηφία να ανήκουν στον τομέα ευθύνης του Αρτεάγκα.


Όσο μάλιστα περνάει ο χρόνος και η διαφορά παραμένει σε επίπεδα ασφαλείας, τόσο περισσότερες παραβάσεις συμβαίνουν. Πέρα από τα «τσεκαρίσματα» με τα χέρια των παικτών της ΤΣΣΚΑ που συνιστούν σχεδόν σε κάθε φάση φάουλ, από τον Παναθηναϊκό καταγγέλεται πως μετρήθηκε 8 φορές παράβαση «travelling» (βήματα) στις επιθέσεις της ΤΣΣΚΑ.


Το αποκορύφωμα που συνιστά και αλλοίωση αποτελέσματος είναι η παράβαση των οκτώ δευτερολέπτων που υποδεικνύει (χωρίς να είναι καν κοντά στη φάση ή να ανήκει στον τομέα ευθύνης του) ο Αρτεάγκα στον Διαμαντίδη 32 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη με το σκορ 70-66. Το βίντεο και οι φωτογραφίες αποδεικνύουν πως ο Έλληνας άσος περνά το κέντρο στα επτά δευτερόλεπτα, έχοντας μάλιστα προηγηθεί και φάουλ του Σισκάουσκας στο πρέσινγκ πάνω στον Διαμαντίδη. Στην αμέσως επόμενη φάση δύο παίκτες της ΤΣΣΚΑ σε νταμπλ τιμ πάνω στον Γιασικεβίτιους υποπίπτουν σε φάουλ, που δεν σφυρίζεται με συνέπεια ο Λιθουανός να φτάνει μια ανάσα από την απώλεια της μπάλας που θα είχε καταστροφικά αποτελέσματα για τον Παναθηναϊκό.


Όλα αυτά λοιπόν, έφεραν στα όριά τους, τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού που ανέμεναν την επίσημη αντίδραση της Ευρωλίγκα. Ο υπεύθυνος διαιτησίας της ULEB, Κώστας Ρήγας σιώπησε και ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκα, Τζόρντι Μπερτομέου κάλεσε σε απολογία τον Παναθηναϊκό για δυσφημιστικά σχόλια. Τη στιγμή μάλιστα που κανένας από τους πρωταθλητές Ευρώπης, προπονητής ή παίκτης, παρά την οργή τους, δεν προχώρησαν σε επίσημη δήλωση κατά των διαιτητών. «Είμαστε ομάδα και θα μιλήσουμε σαν ομάδα», ήταν το σχόλιο του Γιασικεβίτσιους, καθώς η γενική κατεύθυνση ήταν να δοθεί συλλογική απάντηση και όχι μεμονωμένη από πρόσωπα. Γι’ αυτό και ο Ομπράντοβιτς δεν διευκρίνισε επίσημα τι εννοεί «strange things» (περίεργα πράγματα) αν και όλοι γνώριζαν το νόημα…


Φτάνοντας λοιπόν, τέσσερις μέρες μετά τον τελικό και με την Ευρωλίγκα να σιωπά, ο Παύλος Γιαννακόπουλος πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του gazzetta.gr, το πρωί της Πέμπτης απέστειλε προσωπική επιστολή με αποδέκτες τον Τζόρντι Μπερτομέου και τον Κώστα Ρήγα, στην οποία μεταξύ άλλων επισημαίνει πως «στις 3 Μαϊου γίναμε μάρτυρες της προσπάθειας του κυρίου Αρτεάγκα να αλλοιώσει το αποτέλεσμα του τελικού Παναθηναϊκού-ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Έχουν περάσει τέσσερις ημέρες από τον τελικό κάτι που σημαίνει πως εσείς και το επιτελείο σας είχατε όλο τον χρόνο να αναλύσετε το βίντεο του αγώνα όπως πράξαμε κι εμείς. Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώνουμε πως δεν έχετε τιμωρήσει ακόμα τον συγκεκριμένο διαιτητή όπως έχετε κάνει στο παρελθόν με άλλες παρόμοιες διαιτησίες. Ελπίζουμε πραγματικά πως θα τον τιμωρήσετε παραδειγματικά για όσα διέπραξε».


Αυτό είναι το νόημα της επιστολής που έχει την υπογραφή του Παύλου Γιαννακόπουλου. Κι όπως φαίνεται βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή ενός πολέμου μεταξύ Παναθηναϊκού και Ευρωλίγκας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: