24 Οκτωβρίου 2009

Περί καλού ποδοσφαίρου... και ονόματος

Γίνεται πολύς λόγος τις τελευταίες ημέρες για το αν η ομάδα μας παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και ειδικά για τον αγώνα με τη Στούρμ. Όντως ο Παναθηναϊκός δεν παίζει τελευταία ελκυστικό ποδόσφαιρο και αυτό που είδα στον περασμένο αγώνα (κάποια πράγματα φαίνονται μόνο εάν είσαι στο γήπεδο) είναι ότι βεντέτες προσπαθούν να παίξουν με ατομικές προσπάθειες. Παράδειγμα ενώ η μπάλα παιζόταν στη δεξιά πλευρά της επίθεσης ο Λέτο ήταν μόνιμα με το χέρι σηκωμένο ζητώντας τη μπάλα και όταν την έπαιρνε άρχιζε τις ντρίπλες. Επίσης για να διασπάσεις κλειστές άμυνες πρέπει να παίξεις και από τα άκρα με τα μπακ να ανεβαίνουν και αυτό στους τελευταίους αγώνες δεν γίνεται.
Το γεγονός ότι στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα παίζει καλύτερα κατά τη γνώμη μου οφείλεται στη νοοτροπία που περνούν οι παλιοί παίχτες στους καινούργιους τα τελευταία χρόνια. Μπαίνουν χαλαρά στους αγώνες και μετά τρέχουν να προλάβουν...
Τώρα πρέπει να στηρίξουμε την ομάδα και να σταθούμε δίπλα της. Η προπαγάνδα των γνωστών "αντικειμενικών" ξεκίνησε... και αυτό που κάνουν τόσα χρόνια με επιτυχία πρέπει να αγωνιστούμε φέτος να μην το καταφέρουν. Δεν τους βγαίνουν τα αποτελέσματα και για να δημιουργήσουν πρόβλημα ασχολούνται για το αν παίζει μπάλα η ομάδα.
Εάν πάρει πρωτάθλημα η ομάδα, σε 10 χρόνια δεν θα θυμάται κανένας εάν ο Παναθηναϊκός έπαιζε καλό ποδόσφαιρο και κατά τη γνώμη αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει είναι η ομάδα να κερδίζει για να πάρει το πρωτάθλημα και θα έρθει και η καλή μπάλα.

Όσον αφορά το θέμα του ονόματος του νέου γηπέδου η άποψή μου είναι ότι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο προέχει η ομάδα να έχει γήπεδο και όχι αν το όνομα της ομάδας περιέχεται στο όνομα του γηπέδου.Ούτως ή άλλως η Λεωφόρος ονομάζεται "Απόστολος Νικολαϊδης" και το στάδιο που παίζουμε τώρα ονομάζεται ...Ολυμπιακό (ΟΑΚΑ). Εάν μπορεί η ομάδα να εξασφαλίσει παραπάνω έσοδα από το όνομα ας το κάνει, εάν πάλι η εταιρία που θα πληρώσει για το όνομα μπορεί να συμπεριλάβει και το PANATHINAIKOS είναι ακόμα καλύτερα. Ομάδες σαν την Μπάγερν και την Άρσεναλ δεν βλέπω σε τι έχουν ζημιωθεί που τα γήπεδά τους δεν έχουν τα ονόματά τους...