27 Οκτωβρίου 2009

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ

Όποιος ήταν στο γήπεδο την Κυριακή με τον ΠΑΟΚ θα είδε ότι τον Τεν Κάτε δεν τον αποδοκίμασαν στο σύνολό τους οι οπαδοί αλλά μία μερίδα από αυτούς, ενώ οι οργανωμένοι δεν αντέδρασαν, αντίθετα, προσπάθησαν να καλύψουν με τα τραγούδια τους τις αποδοκιμασίες. Αυτό γιατί έχει περάσει από τον τύπο ότι όλη η εξέδρα αποδοκίμαζε...

Δυστυχώς αυτά που έγραφα στο προηγούμενο post επιβεβαιώθηκαν μια μέρα μετά με πανηγυρικό τρόπο μετά το ξέσπασμα του Τεν Κάτε. Οι "αντικειμενικοί" ψευτοδημοσιογράφοι-προπονητές έχουν από καιρό προετοιμάσει το έδαφος σπέρνοντας την διχόνοια με τις δήθεν επιστημονικές κρίσεις και αναλύσεις των τεκτενόμενων στον Παναθηναϊκό. Και όπως έχω ξαναγράψει αυτό το κάνουν τα τελευταία 10 τουλάχιστον χρόνια, ξεκινώντας από το καλοκαίρι φουσκώνοντας τα μυαλά των οπαδών για το φοβερό ρόστερ και την μπαλάρα που θα δούμε. Μόνο που τα προηγούμενα χρόνια στα πρώτα στραβά αποτελέσματα έστηναν στον τοίχο τον εκάστοτε προπονητή από τις φυλλάδες τους και στη συνέχεια άφηναν τον κόσμο να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Και για την κάθε διοίκηση (Τζίγκερ) για να καλύψει τις ευθύνες της το εύκολο θύμα ήταν ο προπονητής. Να θυμίσω πως τέλειωσαν από τον Παναθηναϊκό ο Κυράστας, ο Αναστασιάδης, ο Σάντος, ο Μαρκαριάν, ο Μαλεζάνι. Πάντα έφταιγαν οι προπονητές, όμως τα αποτελέσματα και οι συνέπειες ήταν πάντα οι ίδιες.

Φέτος άλλαξε το σχέδιο γιατί τα αποτελέσματα ήταν θετικά για τον Παναθηναϊκό, και έτσι ανακάλυψαν το ότι η ομάδα δεν παίζει μπάλα και όλες οι κριτικές τους επικεντρώνονται στο θέαμα.
Πέρσι όταν η ομάδα έπαιζε πιο επιθετικά δεν έπαιρνε αποτελέσματα και ήταν πίσω στη βαθμολογία είχαν μόνιμη την καραμέλα ότι χάνουμε βαθμούς και η ομάδα παρόλο που παίζει καλά δεν κερδίζει.
Έχουν από καιρό φτιάξει το κλίμα και έφτασε η ώρα να θερίσουν αυτά που έσπειραν. Σε αυτό βοηθούνται από κάποιους παλαίμαχους του Παναθηναϊκού, που κάνουν δηλώσεις συνέχεια και κατηγορούν τη διοίκηση, τους παίχτες και ειδικά τον προπονητή.

Το έχω γράψει και θα το γράφω συνέχεια: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ και να την βοηθήσουμε να πάρει το πρωτάθλημα. Σε 10 χρόνια δεν θα θυμάται κανείς εάν ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλό ποδόσφαιρο. Οι παίχτες παίζουν κάθε Κυριακή με την πλάτη στον τοίχο και δεν πρέπει εμείς οι οπαδοί να τους φορτώνουμε με παραπάνω άγχος.
Εάν αλλάξει ο προπονητής τη συγκεκριμένη στιγμή θα είναι καταστροφικό για την ομάδα. Πρέπει να τον υποστηρίξουμε και ας μην συμφωνούμε με κάποιες επιλογές του.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ