3 Απριλίου 2009

ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ...


Ο Παναθηναϊκός μας τρέλλανε πάλι, νίκησε για δεύτερη φορά μέσα σε 2 μέρες μέσα στην Ιταλία τη Σιένα με 91-84 και τσέκαρε το εισητήριο για το final four του Βερολίνου. Τώρα στον ημιτελικό της πρώτης Μαίου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό. Η κούπα απέχει μόνο δύο νίκες..
Διάβασα ένα πολύ ωραίο άρθρο στο http://www.gazzetta.gr για τα επινίκια στα αποδυτήρια χτες μετά τον αγώνα του Βασίλη Παπαθεοδώρου και το αναδημοσιεύω. Το άρθρο μπορείτε να το βρείτε στο link: http://www.gazzetta.gr/content/view/29865/178/

Σεισμός στα αποδυτήρια!
«Σύλλογος μεγάλος, δεν υπάρχει άλλος...». Έχει περάσει μόλις ένα λεπτό από την πρόκριση-έπος του τριφυλλιού και τα αποδυτήρια του «Παλασπόρτ» σείονται από τις φωνές παικτών και προπονητών που τραγουδούν τον ύμνο του Παναθηναϊκού! Το gazzetta.gr εισέβαλλε στο «άβατο» και σας μεταφέρει τις συγκλονιστικές σκηνές που ακολούθησαν τον ανεπανάληπτο θρίαμβο των πρασίνων!
Δεκαπέντε δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη, ο Γιασικεβίτσιους εκτελεί βολές και στον πάγκο των πρωταθλητών Ελλάδας τα πανηγύρια έχουν ξεκινήσει. Ο Μπατίστ αγκαλιάζει όλους τους συμπαίκτες του, φιλιούνται, κάνουν σαν μικρά παιδιά. Η κόρνα της λήξης τους βρίσκει όλους να τρέχουν προς το κέντρο του γηπέδου και τον Σάρας να τρέχει προς τον Ομπράντοβιτς. Τον αγκαλιάζει σφιχτά, ο Ζοτς τον χαϊδεύει στο κεφάλι και φεύγουν όλοι προς τα αποδυτήρια, την ώρα που οι φίλαθλοι της Σιένα που κάθονταν πίσω από τον πάγκο τους χειροκροτούν. Οι ίδιοι που τους αποδοκίμαζαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα αναγνώριζαν στο φινάλε την ανωτερότητα του Παναθηναϊκού!
Το ξέσπασμα του φυσικού αρχηγού
Οι παίκτες μπαίνουν στη φυσούνα και εκεί έρχεται το ξέσπασμα του φυσικού αρχηγού του Παναθηναϊκού! Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης περιμένει έναν προς έναν τους συμπαίκτες του και τους αποθεώνει. Ο Μπατίστ τον βλέπει και τρελαίνεται, χυμάει πάνω του και κάνουν τον κλασικό πανηγυρισμό στήθος με στήθος. Ο «Φράνκι» μπορεί να είναι πικραμένος που δεν αγωνίζεται, αλλά η σχέση του με τον Ομπράντοβιτς παραμένει στοργική και αναλλοίωτη. Γι’ αυτό και η αγκαλιά τους είναι πατέρα και γιου. Κι είναι σίγουρο ότι ο «πατέρας» έχει στο μυαλό του με ποιον τρόπο αξίζει να φύγει αυτό το τεράστιο κεφάλαιο του ελληνικού μπάσκετ από τα γήπεδα...Οι παίκτες μπαίνουν στα αποδυτήρια και ακολουθεί σεισμός από ουρλιαχτά, πανηγυρισμούς, κραυγές χαράς! Είναι η φυσιολογική εκτόνωση των ανθρώπων που ακριβώς επτά βράδια πριν «πούλησαν» τον ιδρώτα τους για να έρθουν να τον πάρουν πίσω με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο.
Μπατίστ σε... ρόλο Γιάννη Βογιατζή!
Τα φλας των φωτορεπόρτερ πυροβολούν ασταμάτητα. Η φωνή του Ιτούδη δίνει το έναυσμα, όλοι οι Έλληνες παίκτες ακολουθούν τους στίχους από τον ύμνο του Παναθηναϊκού. Ο Μπατίστ τραγουδάει με πάθος, ο Κέτσμαν κάνει την έκπληξη. Αλλά για μια στιγμή... Ποια έκπληξη; Γίνεται να μην ξέρει τους στίχους όταν από τα μέσα της προηγούμενης σεζόν ως παίκτης της Παρτιζάν είχε ως ringtone στο κινητό του τον ύμνο του Παναθηναϊκού;Ο Ομπράντοβιτς βγαίνει από τον χώρο των παικτών και μπαίνει φανερά ανακουφισμένος, αλλά σχεδόν ανέκφραστος στο δικό του «καμαράκι». Σαν να ζητάει από τον ίδιο του τον εαυτό ένα 10λεπτο για να φύγει η (υπερ)ένταση, αυτό το ατελείωτο στρες που τον είχε να κάνει να χάσει τον ύπνο του από την περασμένη Πέμπτη. Όλη μέρα κι όλη νύχτα δούλευε τα παιχνίδια στη Σιένα και τώρα νιώθει δικαιωμένος, ευτυχισμένος, αλλά και άδειος πια από ενέργεια.Σατανική σύμπτωση; Έξω από τα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού περνάει ο τεχνικός της Σιένα, Σιμόνε Πιανιτζιάνι. Σκυθρωπός, απογοητευμένος από το στραπάτσο που είχε προηγηθεί, σταματάει μόνο όταν ένας Έλληνας δημοσιογράφος του λέει: «Κόουτς, συγχαρητήρια» για να απαντήσει ενστικτωδώς: «Συγχαρητήρια για ποιο πράγμα;» και να αποχωρήσει ανοίγοντας βήμα για τη συνέντευξη Τύπου.Οι παράγοντες του Παναθηναϊκού δεν προλαβαίνουν να δέχονται συγχαρητήρια. Ο Παύλος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος έχουν κατακλύσει το κινητό του Μάνου Παπαδόπουλου με κλήσεις. Μέσα σε μια ώρα πρέπει να έχουν πάρει δέκα φορές για να μοιραστούν τη χαρά τους με την υπόλοιπη ομάδα, να νιώσουν ότι είναι κι αυτοί εκεί!
Κρασιά και τούρτες!
Οι παίκτες δεν κάνουν το σύνηθες βιαστικό ντους στο γήπεδο. Φοράνε μια φόρμα και φεύγουν σφαίρα για το πούλμαν, γιατί... υπάρχει συνέχεια στο γλέντι. Ο αρχηγός Διαμαντίδης αρνείται κατηγορηματικά να μιλήσει στους δημοσιογράφους και... παραπέμπει για δηλώσεις στον φροντιστή Αντώνη Γεροντίτη. «Σε πόσα φάιναλ φορ έχεις πάει ρε!», του φωνάζει γελώντας και συνεχίζει να μιλάει με ορισμένους συντοπίτες και φίλους του που έχουν έρθει από άλλες ιταλικές πόλεις για να τον δουν.Το λεωφορείο φεύγει, σε τρία λεπτά είναι στο ξενοδοχείο και οι παίκτες κατεβαίνουν κατευθείαν στο εστιατόριο. Τα πανηγύρια συνεχίζονται, ανοίγονται κρασιά παραγωγής Τοσκάνης, οι παίκτες γιορτάζουν και ακούγονται νέα τραγούδια. Αυτή τη φορά είναι ο... ύμνος των γενεθλίων! Αντώνης Φώτσης και Γκεόργκι Σερμαντίνι έχουν γενέθλια και στο τραπέζι «σκάνε» δύο τούρτες με κεράκια!Ο Μπατίστ και ο Νίκολας τρώνε γρήγορα το γλυκό τους και φεύγουν σχεδόν τρέχοντας προς την έξοδο. Τι έχει συμβεί; Έξω από το ξενοδοχείο περιμένει ο Άριελ Μακ Ντόναλντ με το αυτοκίνητό του για να πάνε να διασκεδάσουν στην κοντινή Φλωρεντία! Ο πρώην άσος του τριφυλλιού και νυν της Σιένα διατηρεί οικογενειακή φιλία με τον Μπατίστ από τον καιρό της συμβίωσής τους στο κλειστό του Σπόρτιγκ και φιλοξένησε όλο το τετραήμερο τη σύζυγο του Μάικ, Σάρα στο σπίτι του. Έτσι κι αλλιώς, σε κανένα από τα δύο ματς δεν κρίθηκε σκόπιμο να παίξει, οπότε μάλλον δεν είχε και ιδιαίτερους λόγους να... κλαίει!
Οι... ιστορίες του Ομπράντοβιτς
Ο Σερμαντίνι ζει το όνειρό του και από τις... στέπες της Γεωργίας βρίσκεται στο φάιναλ φορ, του φέρνουν τούρτες και ανταλλάζει επί ώρα μηνύματα στο κινητό του με το χαμόγελο της ευτυχίας ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του για τις στιγμές που βιώνει. Ο Ομπράντοβιτς ανεβαίνει από το εστιατόριο έχοντας στο πλάι του έναν παλιό γνώριμο. «Τον θυμάστε τον κύριο Νικολάι; Ήταν παίκτης μου στη Μπενετόν. Σε ένα ματς, που ο αντίπαλος έπαιζε ζώνη 1-4 στον Χένρι Ουίλιαμς, μπήκε μέσα και σε 11 λεπτά έβαλε 17 πόντους»!Είναι περασμένες μία τα ξημερώματα και οι παίκτες αρχίζουν σιγά σιγά να ανεβαίνουν στα δωμάτια τους για να απολαύσουν ένα καυτό ντους. Έτσι είναι η ζωή του αθλητή. Από την απόλυτη απογοήτευση και το κρύο ντους της περασμένης Πέμπτης στην απόλυτη ευτυχία και το ζεστό ντους. Μόνο που τα ντους δεν εναλλάσσονται όπως στις μπανιέρες πότε ανοίγοντας το κρύο και πότε το ζεστό. Μεσολάβησαν δύο καταθέσεις ψυχής, δύο ανεπανάληπτες εμπειρίες για όσους τυχερούς έζησαν από κοντά ένα πενθήμερο που μύριζε κατά σειρά ημερών ατελείωτη πίεση, ανακούφιση, σιγουριά, περηφάνια, δόξα.

ΣΙΕΝΑ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Βασίλης Παπαθεοδώρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: