21 Ιανουαρίου 2010

Η διαφορά των 7 βαθμών

Διαβάζω τις τελευταίες μέρες σχεδόν σε όλα τα sites, και forums, που αφορούν τον Παναθηναϊκό, γνώμες και απόψεις, ότι το φετινό πρωτάθλημα έχει κριθεί και ότι η διαφορά των 7 βαθμών δεν καλύπτεται. Κάποιοι έχουν κάνει και ψηφοφορίες και τα ποσοστά ήταν συντριπτικά υπέρ της παραπάνω άποψης.
Έκανα αυτή την εισαγωγή για να τη συνδέσω με το γεγονός ότι θέλω να εκφράσω την αγωνία και την ανησυχία μου για δύο θέματα.
Το πρώτο αφορά την  σιγουριά και την υπεραισιοδοξία με την οποία σχεδόν όλοι οι οπαδοί μας αντιμετωπίζουν τη συνέχεια του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, με εξαίρεση βέβαια κάποιες φωνές.Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο και πολύ δύσκολα παιχνίδια εντός και εκτός έδρας, αρχή γενομένης από τον Άρη την Κυριακή.
Όμως η ομάδα μας ειδικά τα τελευταία χρόνια καταφέρνει να... αναποδογυρίζει τη καρδάρα με το γάλα και δε χρειάζεται να αναφέρω παραδείγματα.Επιπλέον εάν έχουμε ένα δυο άτυχα αποτελέσματα και μας πλησιάσει ο Ολυμπιακός τότε θα αρχίσει να λειτουργεί πάλι το παρασκήνιο, το οποίο δείχνει να έχει μπεί στο περιθώριο. Όμως κατά τη γνώμη μου υπάρχει και έχει πολλά παρακλάδια, τα οποία έχουν σιγήσει περιμένοντας να δουν ποιος θα κυριαρχήσει. Είναι έτοιμο να αναλάβει δράση,
όταν του ζητηθεί...
Το δεύτερο θέμα, που με ανησυχεί είναι  οι πολλές δηλώσεις από τους παίχτες μας. Αυτό δυστυχώς είναι σημάδι χαλαρότητας και όσο και αν φωνάζει ο Νίκος Νιόμπλιας φοβάμαι ότι θα το πληρώσουμε.
Ελπίζω να διαψευστώ στη συνέχεια.

Στο μπάσκετ η ομάδα δεν μπορεί να βρει ρυθμό εξαιτίας των πολλών τραυματισμών και περιμένοντας την καθιερωμένη ...κοιλιά την οποία κάνει η ομάδα Φεβρουάριο και Μάρτιο, ίσως πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί με την απόκτηση πλεονεκτήματος σε όλες τις διοργανώσεις. Όμως εκεί υπάρχει ο Ζέλικο και πιστεύω ότι στα δύσκολα η ομάδα θα είναι έτοιμη και όταν αυτή η ομάδα είναι έτοιμη είναι ικανή για τα πάντα.

Στο βόλλεϊ η ομάδα δείχνει να έχει στρώσει και αν συνεχίσει με την ίδια σοβαρότητα μπορεί να καταφέρει τους στόχους της, ειδικά αφού έχει πάρει και το πλεονέκτημα έδρας.

Είναι η πρώτη χρονιά μετά το 2004 που μπορούμε να κατακτήσουμε όλους τους  τίτλους στα σημαντικότερα αθλήματα και πρέπει όλοι να παραμείνουν συγκετρωμένοι στο σκοπό αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: