24 Ιουλίου 2009

Η παρουσίαση της νέας ομάδας του Παναθηναϊκού

Η παρουσίαση της νέας ομάδας του Παναθηναϊκού όπως την μετέδωσαν τα Πράσινα νέα (http://www.prasinanea.gr/html/ent/385/ent.4385.asp)



Δεν ήταν απλά μια όμορφη καλοκαιριάτικη νύχτα. Ήταν μια ζεστή παναθηναϊκή βραδιά. Σαν αυτές που θα έπρεπε να ζούμε κάθε χρόνο τέτοια εποχή, για να δουν όσοι επιθυμούν αυτό που έβλεπαν μερικές δεκάδες δημοσιογράφων και εκπροσώπων οργανωμένων συνδέσμων στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Παιανίας. Μια βραδιά από εκείνες που έχεις να μνημονεύεις, που φέρνουν την ομάδα, εκεί που ανήκει: δίπλα στον κόσμο της. Άνθρωποι όλων των ηλικιών και των δύο φύλων, είχαν πάρει θέση από νωρίς στις εξέδρες της ιστορικής έδρας. Και δεν χόρταιναν με τα στιγμιότυπα που πρόβαλλαν τα video wall στο χορτάρι του «Απόστολος Νικολαΐδης». Έβλεπες στα μάτια τους την προσμονή να ξεκινήσει η γιορτή, το καταλάβαινες από την αμηχανία τους πόσο περίμεναν να χαρίσουν το χειροκρότημά τους σ’ έναν προς έναν τους ποδοσφαιριστές της αγαπημένης τους ομάδας. Και κάπου εκεί άρχισε το σόου. Τα φώτα χαμήλωσαν, οι προβολείς εστίασαν στη γέρικη φυσούνα και τα πράσινα αστέρια άρχισαν να ξεπροβάλλουν ένα-ένα. Με πρώτο, τον αρχηγό Γιώργο Καραγκούνη και τους συγκατόχους του περιβραχιόνιου, Δημήτρη Σαλπιγγίδη και Ζιλμπέρτο Σίλβα να ακολουθούν. Οι πράσινοι παρέλασαν και αποθεώθηκαν, με τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα να έρχονται στο φινάλε ως κερασάκι στην τούρτα. Τελευταίος όλων ο Ζιμπρίλ Σισέ για να πάρει φωτιά η «Λεωφόρος». Την παρουσίαση έκλεισαν τα μέλη του τεχνικού επιτελείου, με τον Χενκ Τεν Κάτε να ολοκληρώνει τις εισόδους, χαμογελώντας διαρκώς και απολαμβάνοντας το χειροκρότημα και τα συνθήματα των φίλων του Τριφυλλιού. Δεν ξέρω αν το απόλαυσαν όλοι το ίδιο. Έτσι έδειχναν πάντως. Και δεν θα το συγχωρούσε κανείς σε κανέναν, αν το αντιμετώπιζε έστω και μια στιγμή ως επαγγελματική αγγαρεία. Από αυτόν τον κόσμο πληρώνονται. Γι’ αυτόν τον κόσμο πληρώνονται. Και χωρίς αυτόν τον κόσμο δεν θα βρίσκονταν εδώ που βρίσκονται. Καλά έκαναν λοιπόν και το απόλαυσαν. Και θα πρέπει οι ίδιοι να επιζητούν στο εξής τέτοιες εκδηλώσεις, μέχρι να πάθουν… τράβηγμα από την υπογραφή αυτογράφων. Αν θέλουν να κοσμούν τα παιδικά δωμάτια, αν πραγματικά θέλουν να έχουν τον κόσμο συνοδοιπόρο στις χαρές και στις λύπες, θα πρέπει πρώτοι αυτοί να τον αγκαλιάσουν…





Το τελετουργικό





Οι πράσινοι γνώρισαν την αποθέωση από περίπου 10.000 φίλους της ομάδας που έδωσαν βροντερό παρών στο “Απόστολος Νικολαΐδης” στέλνοντας έτσι μήνυμα στους παίκτες του Χενκ Τεν Κάτε ότι θα είναι και πάλι στο πλευρό τους. Η είσοδος των παικτών του Τριφυλλιού έγινε στα πρότυπα του ΝΒΑ με τα φώτα του γηπέδου να παραμένουν σβηστά και τους προβολείς να πέφτουν πάνω στους πράσινους που έβγαιναν ένας ένας από τα αποδυτήρια γνωρίζοντας την αποθέωση. Πρώτοι στο γήπεδο βγήκαν οι Γιώργος Καραγκούνη, Δημήτρης Σαλπιγγίδης και Ζιλμπέρτο Σίλβα, ενώ ακολούθησαν οι παίκτες που βρίσκονταν και πέρσι στο ρόστερ της ομάδας. Στη συνέχεια ακολούθησαν τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του Τριφυλλιού τα οποία έγιναν δεκτά με συνθήματα από τους φίλους του Παναθηναϊκού. Το γήπεδο της Λεωφόρου όμως, λίγο έλειψε να γκρεμιστεί στην είσοδο του Ζιμπρίλ Σισέ. Ο Γάλλος επιθετικός του Παναθηναϊκού έκανε τελευταίος την εμφάνισή του στο γήπεδο και η νύκτα έγινε μέρα στο “Απόστολος Νικολαΐδης”. Στο οικογενειακό διπλό που ακολούθησε οι πράσινοι πρόσφεραν γκολ και θέαμα στους φίλους τους, με την ομάδα του Γιώργου Καραγκούνη να παίρνει τελικά τη νίκη με σκορ 7-5.


Λεπτό προς λεπτό η παρουσίαση





20:00 Περίπου 2.000 άτομα είναι μέσα στο γήπεδο της Λεωφόρου αυτή την ώρα. Οι περισσότεροι όπως ήταν απολύτως φυσιολογικό βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην Θύρα 13.





20:05 Γύρω από το γήπεδο ο κόσμος έρχεται συνεχώς με άτομα κάθε ηλικίας να συρρέουν στο “Απόστολος Νικολαΐδης”


20:10 Στα επίσημα της Λεωφόρου βρίσκεται ήδη ο Ζαχαρίας Πιτυχούτης.


20:20 Η αποστολή του Παναθηναϊκού έφτασε στο γήπεδο με αρκετούς από τους φίλους της ομάδας που ήταν έξω από τα αποδυτήρια να αποθεώνουν τα νέα αποκτήματα των πράσινων, τον Τεν Κάτε και να ζητούν πρωτάθλημα.


20:22 Δύο μάτριξ έχουν στηθεί στις θύρες 1 και 8 δείχνοντας χαρακτηριστικές εικόνες από την πορεία της ομάδας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.


20:27 Το πάρτι στη Θύρα 13 ξεκίνησε. Τα πρώτα συνθήματα άρχισαν να σκεπάζουν την ατμόσφαιρα στο “Απόστολος Νικολαΐδης” ενώ δεν λείπουν και τα πυροτεχνήματα.


20:35 Κοσμοσυρροή παρατηρείται στην μπουτίκ του Παναθηναϊκού, με τους περισσότερους να προμηθεύονται τη νέα πράσινη και λευκή φανέλα, αφού η "μαύρη" ακόμα δεν είναι προς διάθεση.


20:55 Τα συνθήματα "Πρωταθλητή σε θέλουμε Παναθηναϊκέ.... οεοεοε" και "Εδώ είναι το σπίτι σου... Παναθηναϊκέ, οεοεοεοε" ακούγονται από την Θύρα 13, με την εικόνα από τα πολυάριθμα καπνογόνα να είναι εντυπωσιακή.


20:58 Η είσοδος των παικτών του Τριφυλλιού θα γίνει υπό το φως ειδικών προβολέων και για αυτό το λόγο τα φώτα του γηπέδου δεν έχουν ανάψει, παρά το γεγονός ότι έχει σκοτεινιάσει. 21:05 Οι παίκτες του Παναθηναϊκού βγαίνουν ένας ένας στο γήπεδο και γνωρίζουν την αποθέωση.


21:10 Οι πρώτοι που βγήκαν από τα αποδυτήρια ήταν οι τρεις αρχηγοί της προηγούμενης χρονιάς. Φυσικά πρώτος βγήκε ο Γιώργος Καραγκούνης φορώντας το νούμερο 26 και ακολούθησαν οι Σαλπιγγίδης και Ζιλμπέρτο οι οποίοι δεν άλλαξαν αριθμό στη φανέλα τους. 21:20 Ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των παικτών με τα μεταγραφικά αποκτήματα να βγαίνουν τελευταία στον αγωνιστικό χώρο. Τελευταίος όλων ο Ζιμπρίλ Σισέ για τον οποίο έγινε η νύχτα μέρα στο "Απόστολος Νικολαΐδης.


21:23 Αρχίζει το οικογενειακό διπλό. Με τους πράσινους αγωνίζονται οι Τζόρβας, Μουν, Βύντρα, Μπιάρσμιρ, Γκάμπριελ, Ζιλμπέρτο, Σιμάο, Μελίσσης, Λέτο, Καραγκούνης, Σισέ. Με τους άσπρους, Γκαλίνοβιτς, Σπυρόπουλος, Μαχλελής, Σαριέγκι, Καντέ, Κατσουράνης, Νίνης,. Μάτος, Πετρόπουλος, Σαλπιγγίδης. Χριστοδουλόπουλος.


21:27 Το σκορ 1-0 για τους πράσινους με τέρμα του Γκάμπριελ από σέντρα Λέτο.


21:30 Ισοφάριση σε 1-1 από τον Σαλπιγγίδη με δυνατό σουτ εντός περιοχής.


21:33 Το σκορ 1-2 για τους άσπρους με γκολ του Πετρόπουλου.


21:35 Οι άσπροι υπερέχουν και φτάνουν ευκολότερα σε θέση βολής. Ο Πετρόπουλος έχει κέφια και το 1-3 γίνεται σε ρυθμούς προπόνησης.


21:37 Γκολ για τον Ζιμπριλ Σισέ και χορευτικό πανηγυρικό με Γκάμπριελ στο σημαιάκι του κόρνερ 2-3.


21:43 Πάσα Μαχλελή, τακουνάκι Νίνη, βολέ στην κίνηση από τον Πετρόπουλο 2-4.


21:44 Ο Σισέ αποφεύγει και τον Γκαλίνοβιτς 3-4.


21:45 Πλασέ του Καραγκούνη, λίγο μετά τη σέντρα 4-4!


21:47 Πλασέ Ζιλμπέρτο και 5-4.


21:48 Η απάντηση του Σαλπιγγίδη με βολέ από τη γωνία της μεγάλης περιοχής, 5-5


21:51 Οι Λέτο και Γκάμπριελ αλλάζουν πάσες στη γραμμή του τέρματος και 6-5 από τον Αργεντινό


21:53 Ο Σιμάο σε στιλ κορυφαίου σκόρερ σημειώνει το 7-5 και το πανηγυρίζει αναλόγως. Το παιχνίδι ολοκληρώνεται με την ομάδα του Καραγκούνη νικήτρια. Αλλιώς δεν τελείωνε...





Ο Ζιμπρίλ Σισέ αποθεώνεται!!! : http://www.youtube.com/watch?v=Zns4P_3bkyI&eurl=http%3A%2F%2Fwww%2Eprasinanea%2Egr%2Fhtml%2Fent%2F385%2Fent%2E4385%2Easp&feature=player_embedded





Η άφιξη των πράσινων στο "Απόστολος Νικολαΐδης: http://www.youtube.com/watch?v=LS-2fOE6KSo&eurl=http%3A%2F%2Fwww%2Eprasinanea%2Egr%2Fhtml%2Fent%2F385%2Fent%2E4385%2Easp&feature=player_embedded





"Πρωταθλητή σε θέλουμε Παναθηναϊκέ": http://www.youtube.com/watch?v=jPykKfWexBQ&eurl=http%3A%2F%2Fwww%2Eprasinanea%2Egr%2Fhtml%2Fent%2F385%2Fent%2E4385%2Easp&feature=player_embedded





Η πράσινη εξέδρα: http://www.youtube.com/watch?v=WaAtiS5XTt4&eurl=http%3A%2F%2Fwww%2Eprasinanea%2Egr%2Fhtml%2Fent%2F385%2Fent%2E4385%2Easp&feature=player_embedded

Δεν υπάρχουν σχόλια: