5 Αυγούστου 2009

Η τέχνη της κωλοτούμπας....

Την τέχνη της κωλοτούμπας την ξέρουν καλά οι Έλληνες δημοσιογράφοι και ιδιαίτερα της γνωστής "αντικειμενικής" μερίδας του τύπου, που έχει άποψη για προπονητική, συστήματα και γενικά για καθετί που αφορά μια ποδοσφαιρική ομάδα. Σήμερα οι γνωστοί δημοσιογράφοι τα "γύρισαν" και αποθεώνουν την ομάδα και μας λένε για την ποιότητα των παιχτών, που διαθέτει, μέχρι την επόμενη "στραβή", όπου θα είναι και πάλι εκεί έτοιμοι να κατασπαράξουν παίχτες, προπονητές και διοίκηση.

Όμως με μια ψύχραιμη ματιά ο κάθε λογικός οπαδός βλέπει ότι δεν γίναμε ξαφνικά ομαδάρα και ότι στην άμυνα έχουμε χτυπητές αδυναμίες, για τις οποίες δεν ξέρω πως θα διορθωθούν. Από τη μέση και μπροστά η ομάδα φαίνεται ότι έχει στρώσει και αυτό που βλέπω είναι ότι κάνει ευκαιρίες και γκολ.
Στο κάτω κάτω της γραφής εγώ έχω δικαίωμα να κάνω κριτική και να γκρινιάζω γιατί είμαι οπαδός, ο οποίος αγαπάει την ομάδα και πληρώνει γι΄ αυτή, επομένως θέλω και επιβάλλεται να έχω άποψη.
Όμως τα τελευταία χρόνια, από την εποχή που μπήκαν στο παιχνίδι οι "αντικειμενικοί" δεν θυμάμαι να γίνεται τόσο πόλεμος σε προπονητές άλλων ομάδων πλην του Παναθηναϊκού. Σας θυμίζω τις εκρήξεις των Αναστασιάδη, Μαλεζάνι, Πεσέιρο και τώρα του Τεν Κάτε. Όλοι τους κατά τη γνώμη μου είναι αξόλογοι προπονητές με πολλές παραστάσεις από ξένα πρωταθλήματα πολύ ανώτερα από το δικό μας. Πέρυσι για παράδειγμα για τον Βαλβέρδε δεν "ανοιξε" μύτη....
Κι όμως όλοι οι παραπάνω προπονητές απαξιώθηκαν από τους "αντικειμενικούς" και έφυγαν σαν αποτυχημένοι και δυστυχώς για την ομάδα μας οι απόψεις αυτών των κηφήνων της δημοσιογραφίας ( οι οποίοι έξασφαλίζουν το παντεσπάνι τους γράφοντας κατευθυνόμενες μπούρδες) περνάνε στον απλό κόσμο της ομάδας, στην αρχή σαν μουρμούρα, στη συνέχεια σαν γκρίνια και στο τέλος με έντονες αντιδράσεις.
Βέβαια μερίδιο σε αυτό, που γίνεται τα τελευταία χρόνια έχουμε και εμείς οι οπαδοί με τη συμπεριφορά μας και όπως έλεγα χτες σε ένα φίλο στο γήπεδο ότι η ομάδα κερδίζει με 3-0, έχει εξασφαλίσει την πρόκριση και ο κόσμος είναι στη μουρμούρα και στη γκρίνια.
Η μόνη μας επιλογή είναι στηρίξουμε την ομάδα και πιστεύω θα έρθουν καλύτερες μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: