21 Αυγούστου 2009

Θέματα πειθαρχίας

Για το αν θα είναι πετυχημένος προπονητής ο Τεν Κάτε στον Παναθηναϊκό δεν το ξέρω (αν και έχω το προαίσθημα όμως ότι είμαστε στην αρχή του τέλους).
Οι ποδοσφαιρικές παραστάσεις που έχει ο άνθρωπος αυτός είτε το θέλουμε είτε όχι είναι στο πιο υψηλό επίπεδοκαι οι γνώσεις του είναι αποδεδειγμένες. Όμως το Ολλανδικό μοντέλο, που αντιπροσωπεύει είναι το επιθετικό ποδόσφαιρο, το οποίο απαιτεί απόλυτη πειθαρχία. Οι Έλληνες παίχτες όμως δεν έχουν μάθει στην πειθαρχία και παρόλο που δεν τους λείπει το ταλέντο δεν μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στο πιο υψηλό επίπεδο. Να φέρω το παράδειγμα της Εθνικής Ελλάδας με τον Ρεχάγκελ, ο οποίος είναι απολυτος σε θέματα πειθαρχίας, κάποτε έδιωξε το Γεωργάτο από την Εθνική ομάδα γιατί του αντιμίλησε. Και όχι μόνο κατάφερε να φτάσει την ομάδα αυτή στην κορυφή της Ευρώπης αλλά και να αποκτήσει η ομάδα το σεβασμό του παγκόσμιου ποδοσφαιρικού κόσμου, ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν στην αφάνεια και την ανυπολυψία.
Άλλο παράδειγμα είναι ο Ομπράντοβιτς, ο οποίος όχι μόνο φωνάζει στους παίχτες, αλλά και μετά από κάθε γκέλα τους βγάζει το λάδι στην προπόνηση. Τολμάει κανένας να αντιμιλήσει?
Αυτό δεν είναι το μοντέλο που ονειρευόμαστε για τον ποδοσφαρικό Παναθηναϊκό?

Έκανα αυτή την εισαγωγή για να αναφερθώ στο επεισόδιο του Τεν Κάτε με τον Σπυρόπουλο. Ποιός είναι ο Σπυρόπουλος και αντιμιλάει στον προπονητή του? Μήπως είναι η μεγάλη βεντέτα της ομάδας και θεωρεί ότι κρέμεται όλος ο Παναθηναϊκός πάνω του?
Και εδώ είναι η διαφορά νοοτροπίας και ποδοσφαιρικής ανατροφής με το Μουν. Ο Νοτιοαφρικανός ο οποίος προέρχεται από τον Άγιαξ του Κέηπ Τάουν (συνεργάζεται με τον Ολλανδικό Άγιαξ και είναι στημένος στα πρότυπα του) όχι μόνο δεν αντιμίλησε αλλά έσκυψε το κέφάλι και δέχτηκε ότι του είπε ο προπονητής του.Μπράβο στο Μουν για τη συμπεριφορά του παρόλο που προχθές ήταν ο χειρότερος παίχτης και πιστεύω ότι δεν κάνει για τον Παναθηναϊκό.

Κατά τη γνώμη μου ο Σπυρόπουλος πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά από τη διοίκηση και αν το επαναλάβει να τον τελειώσουν από την ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να απαλλαγεί από αυτή τη νοοτροπία, δεν έχει πλέον την πολυτέλεια να ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές...

***Οι δημοσιογράφοι πάλι το βιολί τους ....