13 Αυγούστου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού

Σε συνέχεια των δηλώσεων του Ομοσπονδιακού προπονητή Κολύμβησης σε αθλητική εφημερίδα, ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο ανακοινώνει ότι απέστειλε προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΕ, την παρακάτω επιστολή:

Κύριοι,

Η Εθνική Ομάδα ενός αθλήματος είναι υπόθεση όλων των Ελλήνων και για να έχει επιτυχίες θα πρέπει τόσο η υπεύθυνη Ομοσπονδία, όσο και οι υπάλληλοί της (Ομοσπονδιακοί τεχνικοί, υπεύθυνοι κλιμακίων, Διοικητικοί υπάλληλοι κλπ) να εμπνέουν τους διεθνείς αθλητές και να τους μεταφέρουν τα στοιχεία της αγωνιστικότητας, της ομαδικότητας και της μεταξύ τους αγάπης.

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Ομοσπονδιακού προπονητή της κολύμβησης σε αθλητική εφημερίδα, που αναφέρονταν με χαρακτηρισμούς για το Σύλλογό μας είναι απαράδεκτες, αφού ο ρόλος του πρέπει να είναι τόσο η προστασία και η στήριξη των αθλητών που μετέχουν στην Εθνική ομάδα, όσο και των Συλλόγων από τους οποίους προέρχονται. Όταν λοιπόν κάποιοι υπάλληλοι, που αμείβονται με χρήματα του Ελληνικού λαού, ξεφεύγουν από τα όρια και τους στόχους που η Ομοσπονδία πρέπει να έχει ορίσει, τότε η υπεύθυνη Ομοσπονδία επιβάλλεται να τοποθετείται και να επαναφέρει στην τάξη τους υπαλλήλους της, επιβάλλοντας όποτε χρειάζεται ανάλογες κυρώσεις.

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο πάντοτε τιμά και σέβεται το θεσμό των Εθνικών ομάδων όλων των αθλημάτων, τις οποίες τροφοδοτεί με αξιόλογους αθλητές του. Απαιτεί όμως, όπως και κάθε Σύλλογος, το σεβασμό του ιδίου και των αθλητών του από όλους τους υπεύθυνους των αθλημάτων και ιδιαίτερα από τους υπαλλήλους των Ομοσπονδιών, που επαναλαμβάνουμε ότι μισθοδοτούνται από χρήματα όλων των Ελλήνων.

Πιστεύουμε ότι η ΚΟΕ πρέπει να επιληφθεί άμεσα του θέματος των δηλώσεων του Ομοσπονδιακού προπονητή κολύμβησης, αφού τυχόν ολιγωρία μπορεί να δημιουργήσει θέματα τόσο στην απρόσκοπτη συμμετοχή αθλητών στην Εθνική Ομάδα, όσο και στην ομόνοια και ομοψυχία με την οποία πρέπει αυτή να διακατέχεται.

Ο Πρόεδρος, Ο Γενικός Γραμματέας,

Μ. Κίτσιος Ν. Ρισβάς

http://www.panathinaikos1908.gr/news.php?category=Κολύμβηση&id=560