25 Μαρτίου 2009

Το... γελοίο κράτος και η αξιοπιστία του κώλου!

Διαβάστε ένα ενδιαφέρον άρθρο του Μιχάλη Τσαμπά από το gazzetta.gr για τα όσα έγιναν την Κυριακή στο ΟΑΚΑ μετά το τέλος του τελικού του CEV Cup. Το άρθρο βρίσκεται στο link: http://www.gazzetta.gr/content/view/28815/76/


Το... γελοίο κράτος και η αξιοπιστία του κώλου!
Μπράβο στο κράτος και μπράβο και στην Σούπερ Λίγκα! Με τον καλύτερο τρόπο διασφάλισαν την αξιοπιστία του πρωταθλήματος.

Μπορεί το ένα κεφάλι μετά το άλλο να άνοιγε το απόγευμα της Κυριακής στο Ολυμπιακό στάδιο και σε όλα τα Βόρεια Προάστια αλλά η αξιοπιστία του πρωταθλήματος διασφαλίστηκε! Αφού άρχισε την ίδια ώρα το ΑΕΚ-Λεβαδειακός με όλα τα άλλα ματς. Γιατί αν γίνονταν μια μέρα μετά προφανώς θα υπήρχαν... ψίθυροι! Αυτό ήθελαν να αποφύγουν οι διοργανωτές τους ψιθύρους, γιατί από την πρώτη του αγωνιστική το πρωτάθλημα είναι καθαρό σαν... κρύσταλλο!
Ε, ρε καραγκιοζιλίκι! Ε, ρε ανικανότητα! Ε, ρε ξεφτίλα! Με το... κιλό. Να φάνε και αυτές οι κότες που έχουν το θράσος να το παίζουν και... σωματοφύλακες του πρωταθλήματος.
Όταν για 26 αγωνιστικές γίνονται όργια, όταν δίνονταν πέναλτι με το φύσημα του αέρα, όταν οφσάιντ μετράνε ως γκολ και κανονικά γκολ ακυρώνονται ως οφσάιντ, ξαφνικά την 27η αγωνιστική θυμήθηκαν να κάνουν... αξιόπιστο το πρωτάθλημα, στέλνοντας με μαθηματική ακρίβεια τα παιδάκια να... σκοτωθούν μεταξύ τους.
Ένα πρωτάθλημα που είναι του κώλου!!!! Τίποτε περισσότερο. Μια διοργάνωση που ζει προφανώς στον... γυάλινο κόσμο της και στα ακριβά δείπνα μεταξύ φίλων και κουμπάρων και αδυνατεί να δει την πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που... φώναζε από την περασμένη εβδομάδα όταν πάρθηκε η εκπληκτική απόφαση να αλλάξει κατά μια ώρα η σέντρα!
Φυσικά όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις όλοι θα ρίξουν την ευθύνη στην αστυνομία. Το μόνο βέβαιο είναι ότι και αυτή έχει ευθύνη. Μεγάλη μάλιστα. Όμως κανείς αστυνομικός, κανένα περιπολικό, καμία κλούβα δεν πάει κάπου μόνη της.
Χωρίς άνωθεν εντολή. Σε αυτή την άνωθεν εντολή το κράτος απουσίαζε για άλλη μια φορά. Προφανώς έχουν πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθούν, όπως να είναι μια κλούβα έξω από κάθε πολυκατοικία στο Κολωνάκι για να μην σπάσει καμία τζαμαρία!
Τα όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ ήταν ένα... οργανωμένο έγκλημα από ανθρώπους που δεν ξέρουν τι θα πει οργάνωση. Το κακό είναι ότι δεν ξέρουν τι θα πει και παραίτηση. Γιατί κανονικά μισή ώρα μετά τα όσα συνέβησαν στο... πεδίο μαχης του σταδίου θα έπρεπε να υπάρξει μια παραίτηση. Έστω και για τα μάτια του κόσμου. Γιατί για λόγους ευθιξίας είναι ουτοπικό να το ζητάμε!
Μιχάλης Τσαμπάς


Πόσο δίκιο έχει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: