31 Μαρτίου 2009

ΣΙΕΝΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Λόγω κάποιων υποχρεώσεων δεν κατάφερα να γράψω τις τελευταίες ημέρες, αν και έγιναν σημαντικά πράγματα που αφορούν την ομάδα μας. Τα κορίτσια μας στο βόλλει πήραν το κύπελλο αποκλείοντας τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό με 3-0 και νικώντας επίσης με 3-0 στον τελικό την ομάδα του του Ηρακλή. Οι άντρες κέρδισαν με 3-0 τον ΠΑΟΚ στο πρώτο γύρο των play off.
Όσο για την ομάδα μπάσκετ των ανδρών έχασε από τη Σιένα στο δεύτερο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ στις 26/3 και έτσι τώρα καλείται μέσα στην Ιταλία να κερδίσει τουλάχιστον ένα από τα δύο ματς για να διατηρήσει ελπίδες πρόκρισης στο final four του Βερολίνου.
Η αποστολή της πλέον είναι πολύ δύσκολη, η Σιένα εάν δεν κάνω λάθος έχει δύο χρόνια να χάσει στην έδρα της, αλλά αυτή η ομάδα έχει αποδείξει ότι είναι φτιαγμένη για τα δύσκολα.
Ακόμα όμως και να αποκλειστούν στη συνείδηση κάθε Παναθηναϊκού οπαδού είναι πάντα νικητές, αφού οι χαρές που μας έχουν προσφέρει είναι αμέτρητες.
Επίσης σήμερα διάβασα ένα πολύ ωραίο άρθρο, για την αποστολή της ομάδας στην Ιταλία και την πρώτη προπόνηση στο γήπεδο της Σιένα, στο gazzetta.gr (http://www.gazzetta.gr/) του Βασίλη Παπαθεοδώρου, το οποίο θα το βρείτε στο παρακάτω link: http://www.gazzetta.gr/content/view/29625/178/



Όταν ο ΠΑΟ συνάντησε τη Σοφία Λώρεν!


Ο Βασίλης Σπανούλης κοιτούσε γεμάτος περιέργεια. Όπως και όλα τα υπόλοιπα μέλη της πράσινης αποστολής που ψιθύριζαν ο ένας στον άλλον. «Ρε αυτή είναι! Η Σοφία Λώρεν!». Η τύχη την έφερε στον ιμάντα 15 του αεροδρομίου «Φιουμιντσίνο» της Ρώμης δίπλα στους πράσινους, κερδίζοντας όλα τα βλέμματα. Το gazzetta.gr ταξίδεψε μαζί με τον Παναθηναϊκό στη Σιένα και σας βάζει κι εσάς... νοερά στο κλίμα και τα παρασκήνια του πιο κρίσιμου φετινού ταξιδιού των πρωταθλητών.

Η Ιταλίδα ηθοποιός απέχει πλέον... παρασάγγας από τον ορισμό του sex symbol που αποτέλεσε πριν... 30-40 χρόνια. Στα 75 της, όμως, παραμένει... σταρ! Το θέμα είναι από ποια ταινία της θα εμπνευστούν το βράδυ της Τρίτης οι πράσινοι. Το «Quo Vadis» (Που πας...) στο οποίο πρωταγωνίστησε το 1951 ή το «Nine» (όσα και τα Final Four που θα έχει παίξει ο Παναθηναίκός αν προκριθεί) στο οποίο παίζει το 2009.

Το «σκάνδαλο» της Σιένα
Το ταξίδι πάντως, προς τη Σιένα κράτησε σχεδόν όσο και του... Οδυσσέα προς την... Ιθάκη. Το ραντεβού των παικτών στο «Ελ.Βενιζέλος» ήταν στις 11 το πρωί και όταν με το καλό κατέλυσαν στην Τοσκάνη είχε φτάσει σχεδόν 7 μ.μ.! Αυτό είναι το αποτέλεσμα του... σκανδάλου που λέγεται Ευρωλίγκα και Σιένα. Διότι η ιταλική ομάδα είναι η μοναδική που αγωνίζεται παραβιάζοντας τους κανονισμούς της διοργάνωσης που αναφέρουν ρητά πως κάθε ομάδα πρέπει να έχει αεροδρόμιο πλησίον της πόλης. Ο Παναθηναϊκός προσγειώθηκε στη Ρώμη και από εκεί ταξίδεψε τρεις ώρες οδικώς για τη Σιένα...
Το κλίμα είναι η αλήθεια, για όσους έχουν ταξιδέψει δεκάδες φορές με την πράσινη αποστολή, πως δεν θυμίζει σε τίποτα προηγούμενα ταξίδια. Απόλυτα φυσιο-λογικό αν αναλογιστεί κανείς την κρισιμότητα των αγώνων, αλλά και την συναίσθηση της κατάστασης μετά τον αναπάντεχο τρόπο που ήρθε η ήττα στο ΟΑΚΑ. Πρόσωπα μουδιασμένα, λίγα χαμόγελα, ακόμα πιο λίγα πειράγματα. Είναι φανερό πως δεν είναι στιγμές για... αστεία. Η ελληνική παρέα των Διαμαντίδη, Σπανούλη, Τσαρτσαρή, Βεργίνη, Χατζηβρέττα, Φώτση, Σάκοτα ήπιε ένα καφέ στα πεταχτά στον «Γρηγόρη», τα πατριωτάκια Πέκοβιτς, Κέτσμαν απλώθηκαν σε ένα άλλο τραπέζι. Παίκτες και προπονητές είναι σφιγμένοι, αλλά και πεισμωμένοι, αποφασισμένοι για να μην τελειώσει εδώ η ευρωπαϊκή πορεία του Παναθηναϊκού.
Τα κενά αέρος και το χειροκρότημα
Τα λιγοστά κενά αέρος στην απογείωση από την Αθήνα μπορεί να μην προκάλεσαν την παραμικρή ανησυχία στους... έμπειρους και με... πολλές ώρες πτήσης πράσινους, αλλά τα κοριτσίστικα επιφωνήματα... τρόμου από το σχολείο της Σικελίας που ακούστηκαν από τη γαλαρία, ανάγκασαν αρκετούς να γυρίσουν τα κεφάλια για να δουν από που ακούγονται οι τσιρίδες! Στο φινάλε, μάλιστα, οι μαθητές αντάμειψαν και τον πιλότο της Αλιτάλια με ένα θερμό χειροκρότημα για την εξαιρετική προσγείωση του αεροσκάφους...
Στο κλειστό της Σιένα «Παλασπόρτ Μενς Σάνα» τίποτα δεν θύμιζε τη μάχη που αναμένεται το βράδυ της Τρίτης. Μόνο τα πανό των τιφόζι που παραμένουν κρεμασμένα μόνιμα στην εξέδρα των φανατικών! Σε μία επίδειξη επαγγελματισμού, η Σιένα έχει κρατήσει δύο παίκτες (Ρες και Καραρέτο) και τον προπονητή Πιανιτζιάνι που περιμένουν υπομονετικά τους Έλληνες εκπροσώπους του Τύπου να καταφτάσουν στο γήπεδο! Την ώρα που το προσεγγίζουν, ο «διάβολος φορούσε... πράσινα» Τέρελ Μακ Ιντάιρ απομακρύνεται με το μεγάλου κυβισμού τζιπ του για να ξεκουραστεί, καθώς στη Σιένα δεν συνηθίζεται οι παίκτες να αποσύρονται σε ξενοδοχείο παραμονές των εντός έδρας αγώνων.
Ο Νίκολας με παπούτσια στο χέρι
Γύρω στις 9:45 μ.μ. (ώρα Ελλάδος, δηλαδή 8:45 τοπική) κάνει την εμφάνισή του ο Παναθηναϊκός. Πρώτος πρώτος μπαίνει στο παρκέ ο Μάικ Μπατίστ φορώντας τα ακουστικά και ακούγοντας την αγαπημένη του rnb. Πίσω του ο Ντρου Νίκολας, με... σαγιονάρες, καθώς κρατάει τα παπούτσια στο χέρι. Θα τα δώσει άραγε σε... κάποιον αντίπαλο; Ο Ντρου δηλώνει εδώ και μέρες πως «είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τα πάντα για να περάσουμε». Ο Περπέρογλου είναι ο μοναδικός που εμφανίζεται με σκούφο. Δεν είναι τυχαίο. Αντιθέτως. Προστατεύει τον εαυτό του από την ίωση που τον ταλαιπώρησε εδώ και 4-5 μέρες και φαίνεται πια να εξασθένησε.
Και ο Φράνκι είναι εδώ...
Σιγά σιγά μπαίνουν όλοι για το καθιερωμένο ζέσταμα. Δεν είναι κι εύκολο... να προπονηθούν 15 παίκτες ταυτόχρονα, αλλά για όλα υπάρχει λύση! Το 20λεπτο για τα ΜΜΕ τελειώνει. Η εικόνα που μένει από την προπόνηση είναι ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, τον οποίο συνήθισαν όλοι φέτος με τα πολιτικά. Κι όμως, είναι εδώ, και συνεχίζει να τα... στάζει και στην προπόνηση. Η συνέχεια στις 21:45 της Τρίτης επί της οθόνης του συνδρομητικού...


ΣΙΕΝΑ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Βασίλης Παπαθεοδώρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: