19 Μαρτίου 2009

Εντυπωσιάστηκαν οι απεσταλμένοι της Uefa από τα σχέδια για το Βοτανικό


Εντυπωσιάστηκαν από τα σχέδια του νέου γηπέδου οι εκπρόσωποι της UEFA, οι οποίοι επισκέφθηκαν την Αθήνα για συναντήθούν με το επιτελείο του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού και να ενημερωθούν αναλυτικά για την πρόοδο των εργασιών. Οι άνθρωποι της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας και παραδέχτηκαν πως το γήπεδο δεν θα έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτα από τα άλλα μεγάλα γήπεδα στην Ευρώπη.

Οι άνθρωποι της UEFA ¨ξεναγήθηκαν¨, μέσω των αναλυτικών σχεδίων και της ηλεκτρονικής απεικόνισης, στους χώρους του νέου γηπέδου,οι οποίοι πληρούν τις πιο αυστηρές προδιαγραφές της και το κατέταξαν στην ανώτατη κατηγορία (ELITE).


Σε αυτό βέβαια βοήθησαν οι πρωτοποριακές υποδομές του γηπέδου:


  • Ο εξαιρετικά διαμορφωμένος περιβάλλοντας χώρος (plaza) εξασφαλίζει την άνετη πρόσβαση και αποχώρηση των φιλάθλων .

  • Οι θέσεις και η εξυπηρέτηση για άτομα με κινητικά προβλήματα μπορούν να συγκριθούν, όπως είπαν οι εκπρόσωποιτης UEFA μόνο με τις υποδομές του νέου Wembley στο Λονδίνο και είναι ανώτερες από τα περισσότερα ευρωπαϊκά γήπεδα .

  • Οι χρηστικοί και εργονομικοί χώροι που έχουν δημιουργηθεί για τους δημοσιογράφους, τόσο στον χώρο εργασίας (press conference, media area) όσο και στις δημοσιογραφικές θέσεις.

  • Οι χώροι εξυπηρέτησης των φιλάθλων είναι εφάμιλλοι των πλέον σύγχρονων ευρωπαϊκών γηπέδων, όπως το Emirates της Arsenal, το Veltins Arena της Schalke στην Γερμανία ή το Dragao της Porto.

Μετά το τέλος της ενημέρωσης ο κ. Thierry Favre (Stadia and Security Manager National Associations Division), δήλωσε χαρακτηριστικά: «Στόχος της UEFA είναι η συνεχής βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και της ασφάλειας προς τον φίλαθλο κόσμο του ποδοσφαίρου. Είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένος από την παρουσίαση για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού που συμβαδίζει απόλυτα με αυτές τις αρχές και που πιστεύω ότι θα αποτελέσει κόσμημα για το ελληνικό και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Εύχομαι καλή επιτυχία στο δύσκολο αυτό έργο, και εύχομαι το όνειρο σας να γίνει σύντομα πραγματικότητα.»

Αμήν.......

Δεν υπάρχουν σχόλια: